Početna

Najave


Održana 13. sjednica Gradskog vijeća
Petak, 08 Lipanj 2018 11:08

gv13 6 mNa 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Popovače, koja je održana jučer, gradski su vijećnici s 11 glasova za i četiri suzdržana izglasali suglasnost za kreditno zaduženje Eko Moslavine d.o.o.

Kako je objašnjeno, kreditno zaduženje potrebno je zbog kupnje nove opreme koja se zahtjeva sukladno novoj uredbi o gospodarenju otpadom. Istim glasanjem usvojeno je i Godišnje Poslovno izvješće spomenute tvrtke.
Gradski vijećnici jednoglasno su potvrdili Godišnje izvješće o izvršenju Proračuna Grada Popovače za 2017. godinu, kao i Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske.
Nakon Općine Velika Ludina, i Grad Popovača je pred svoje vijećnike stavio Odluku o prodaju nekretnine k.o. Mali Lošinj, koja je jednoglasno donesena.
Potvrđen je i prijedlog Povjerenstva kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Popovače za 2018. godinu, kojima će se na svečanoj sjednici povodom Dana Grada Popovače dodijeliti priznanja i nagrade.

Na aktualnom satu vijećnike je između ostalog zanimala informacija o poskupljenju vode, na što je gradonačelnik sve izvijestio da će na računima od mjeseca lipnja voda poskupjeti-za građane 7,94%,a za pravne osobe 7,83%. „Do poskupljenja je prije svega došlo, jer je poskupjela i struja i gorivo, a čije poskupljenje uvelike utječe na distribuciju vode" – objasnio je Mišković. Gradski su vijećnici opet skrenuli pozornost na problem s plavljenjem objekata i dvorišta u Gornjoj Gračenici i Potoku prilikom jačih oborina. Gradonačelnik je na tu temu obavio već nekoliko sastanaka i s Hrvatskim vodama i Županijskom upravom za ceste, kako bi se poduzele sve potrebne mjere kojima bi se spriječila ovolika plavljenja, ali i kako je Grad iz sredstava za elementarne nepogode pomogao koliko je bio u mogućnosti svim onim građanima koji su podnijeli zamolbu za pomoć pri većim nastalim štetama. Na pitanje o proširenju Dječjeg vrtiću u Voloderu, gradonačelnik je izvijestio sve da je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobrilo sufinanciranje izrade projektne dokumentacije u iznosu od 100.000,00kn te da je s projektantom već obiđena lokacija.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.