stočari i ratari 1 mUdruga stočara i ratara 'Seosko gospodarstvo' Popovača proteklog je vikenda održala godišnju skupštinu.


Predsjednik udruge Petar Cvetko naglasio je kako udruga neprekidno radi 21 godinu te aktivno sudjeluje u organizaciji manifestacija na području Grada, posebice u organizaciji Županijske izložbe stoke. „Organiziramo i razna edukativna predavanja kroz godinu za naše članove, no njihov odaziv na ista je slab“ – objasnio je Cvetko zamolivši članove za veću uključenost u rad udruge jer jedino zajedno mogu opstati.
Pored Izvješća o radu u prošloj godini, članovi Udruge stočara i ratara 'SE-GO' na skupštini su usvojili i Plan rada za 2020. godinu kojim je, među ostalim aktivnostima, predviđeno održavanje različitih edukacijskih predavanja tijekom zimskih mjeseci. Kao suorganizator manifestacije, Udruga će se aktivno uključiti i u organizaciju ovogodišnje Izložbe stoke u Popovači.
Potvrdio je to i gradonačelnik Josip Mišković, ali je i naglasio kako je u gradskom proračunu za 2020. godinu za poljoprivredu predviđeno oko milijun i pol kuna.
„Također, važno je naglasiti i kako će se uskoro raspisati natječaj za raspodjelu poljoprivrednih zemljišta te će u prvom krugu on obuhvatiti ona zemljišta čiji su imovinsko-pravni odnosi čisti– naglasio je Mišković podsjećajući kako Grad nastoji i urediti što više puteva nerazvrstanih cesta kako bi poljoprivredna zemljišta bila što pristupačnija svojim vlasnicima.