cc kup vDrugi po redu kvalifikacijski malonogometni turnir Coca- Cola Cup održan je danas u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Zorke Sever u Popovači.


Turnir je okupio ukupno deset ekipa, među kojima njih osam iz OŠ Zorke Sever te dvije ekipe OŠ Popovača.
Coca-Cola Cup inače je najveći turnir u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 120 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji. Coca- Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od siječnja do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od 3.000 ekipa. „Svaki turnir uvijek je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na državnu završnicu u Splitu koja će se održati krajem srpnja. Novost u sustavu Coca-Cola Cupa je da se u novoj sezoni uvodi i kategorija ženskog nogometa, tako da će sve djevojke zaljubljene u ovaj sport moći okušati se u natjecanjima s vršnjakinjama, družiti se i boriti za nastup u Splitu. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u više od sva desetljeća osjetile što su to sport, druženje i zabava. “- ističu organizatori.
Natjecateljima su puno uspjeha i veselog druženja u Popovači zaželjeli zamjenik sisačko- moslavačkog župana Roman Rosavec, gradonačelnik Josip Mišković te ravnateljica OŠ Zorke Sever Zvjezdana Martinec.