koncert za ob sisak vU izvedbi bivših i sadašnjih učenika te učitelja Osnovne škole Popovača, u prostoru popovačkog Doma kulture održan je dobrotvorni koncert „Hrvatska može bolje – za dječje odjele OB Sisak“.


Riječ je o akciji koju je inicirala učiteljica glazbene kulture u OŠ Popovača, Irena Mikšić zajedno sa svojim kolegicama Helenom Buhin iz OŠ „Katarina Zrinski“ Mečenčani i Sanjom Babić iz OŠ „Dragutina Tadijanovića“ Petrinja. Obilaskom dječjih odjela i razgovorom s medicinskim osobljem OB Dr. Ivo Pedišić Sisak (pedijatrija i dječja infektologija), one su, naime, dobile uvid u prilično loše uvjete u kojima bolesna djeca borave tijekom liječenja na tim odjelima (nedostatak posteljine, madraca, krevetića, namještaja za dječji boravak te uređaja za medicinsku dijagnostiku).
„Akcija je probila školske zidove te se proširila poput požara u našim srcima. Proteklih tjedana dokazali smo da ujedinjeni i složni možemo puno toga postići“- naglasila je Irena Mikšić koju su u inicijativi spremno podržali učenici i kolege OŠ Popovača pripremivši vrlo dirljiv koncert u su nastupili članovi učeničkog zbora, dramska skupina 3. razreda pod voditeljstvom učiteljice Snježane Šket, učenik 3. razreda Srednje glazbene škole Lovorko Burić na harmonici, pomladak Tamburaškog orkestra 'Ratimir Joža Prosoli' pod voditeljstvom Tene Mlakar', studentica 5. godine Muzičke akademije, klaviristica Petra Šket te Mladen Bago i Irena Mikšić uz klavirsku pratnju Dražena Mlakara.
Među brojnim građanima koncert je pratio te akciju podržao i gradonačelnik Josip Mišković.

PODACI ZA UPLATU:
Opća bolnica “Dr. Ivo Pedišić” Sisak – dječji odjeli
IBAN: HR3724070001100462447
Opis plaćanja: Donacija za dječje odjele OB Sisak
Za sva pitanja, možete nam se obratiti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili mob: 099/7099779