groblje voloder 1 mGrad Popovača kontinuirano ulaže u uređenje mjesnih groblja, a u ovoj su godini izdvojena značajna sredstva za uređenje Mjesnog groblja u Voloderu.

„Uklonjena je živa ograda koja je bila u lošem stanju, odnosno, u većem dijelu je došlo do problema sušenja te je ona zamijenjena žičanom mrežom. Vrijednost radova je 180 tisuća kuna, a obavili su ih Komunalni servisi Popovača. Radi se prije svega o betoniranju pasica koje su potrebne kako bi se ograda fiksirala. Ova ograda spriječit će ulaz životinja, a napravljeno je i nekoliko novih ulaza koji omogućuju lakši pristup grobovima. Također, postavljen je novi sustav video nadzora te je unaprijeđen sustav napajanja električnom energijom budući da se unutar groblja planiraju smjestiti press kontejneri. Oni će služiti za zbrinjavanje otpada sa samog groblja, ali će i spriječiti ono što smo dosad imali, a to je neželjeno dovoženje raznovrsnog otpada koji je stvarao lošu sliku samog groblja te je stvarao probleme KSP-u prilikom održavanja groblja i odvoženja otpada“ – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković.
Grad Popovača sukladno financijskim mogućnostima nastavit će s ograđivanjem mjesnih groblja i slijedeće godine. Prvo će se pristupiti završetku izgradnje mehaničke ograde, a nakon toga slijedi i sadnja žive ograde, koja će, osim estetske imati i zaštitnu ulogu.