Početna

Najave
Poduzeće KOŠĆAL d.o.o. predstavilo se na svjetskom Sajmu drvne industrije LIGNA u Hannoveru
Ponedjeljak, 19 Lipanj 2017 13:48

ligna mKOŠĆAL proizvodnja drvene ambalaže d.o.o. uspješno se predstavila na Svjetskom sajmu šumarstva i drvne industrije LIGNA 2017. održanom u Hannoveru.


Riječ je o prvom izlaganju ove tvrtke na sajmovima općenito, a pored ostalih zemalja u inozemstvu, Košćal d.o.o. izvoznik je i u Njemačku. „Budući je LIGNA vodeći stručni sajam na kojem su ove godine u fokusu bili inteligentni koncepti i integrirana proizvodnja koja povezuje i ujedinjuje sve faze obrade drveta u efikasan procesni lanac, prepoznali smo to kao kvalitetnu priliku za susrete kako sa kupcima, tako i sa dobavljačlima tehnologije. Mjesto je to na kojem su predstavljeni najnoviji trendovi u drvnoj industriji i osigurana odlična mogućnost za sklapanje novih poslovnih prijateljstava i razmjenu iskustava sa ostalim proizvođačima"- ističe Marko Košćal i zaključuje kako ovo lijepo iskustvo za njih znači još jedan snažan iskorak u nadogradnji sadašnjeg poslovanja i razvojnom procesu tvrtke. Kako kaže, najveću svjetsku izložbu proizvoda od drveta i opreme te alata za obradu drveta, i ove je godine obilježila velika posjećenost iz svih krajeva svijeta otvorivši proizvođačima mnoga vrata za razvoj na novim tržištima odnosno za povećanje njihove produktivnosti i konkurentnosti.

koscal1 27
Košćal d.o.o., poduzeće koje se bavi proizvodnjom certificiranih tipova paleta, briketa te elemenata za ambalažu, inače uspješno djeluje od 1994. godine. Tijekom proteklih godina Društvo se kontinuirano razvija konstantnim ulaganjem u modernizaciju tehnologije i učinkovitost proizvodno- poslovnih procesa, unaprjeđenjem radnih uvjeta, zapošljavanjem novih radnika te širenjem proizvodnog asortimana. U cilju zaokruživanja svog poslovnog procesa, Košćal d.o.o. je početkom 2010. godine investirao u pogon za proizvodnju drvenih briketa iz piljevinskih i drvnih ostataka preostalih iz drugih proizvodnih procesa te u tom segmentu nema konkurencije na domaćem tržištu budući je prvi u Hrvatskoj razvio proizvodnu liniju za brikete. „Upravo je ulaganje u učinkovitost naših proizvodno- poslovnih procesa dovelo do troškovnih prednosti u pogledu dobavljača budući koristimo i vlastite sirovine, a proširenje djelatnosti povećalo je i broj zaposlenih odnosno izvoz te, u konačnici, i cijenu finalnog proizvoda"- obrazlažu Želimir i Marko Košćal te naglašavaju kako je njihovo poduzeće, zahvaljujući kontinuiranom ulaganju dobiti u investitije modernizacije i poboljšanje kvalitete, postalo glavni proizvođač paleta na području kontinentalne Hrvatske koji preko 60% svojih proizvoda plasira na tržište Europske unije.

koscal1 36
Konstantnim ulaganjem u daljnji razvoj i zapošljavanjem novih radnika, Košćal d.o.o. se od skromnih početaka orijentiranih na domaće i lokalne kupce, razvio u respektabilno poduzeće otvoreno izvozu koje je uspješno prošlo turbulentna vremena gospodarske krize ulaganjem u novi proizvod i izlaskom na inozemno tržište. Danas poduzeće u svom proizvodnom pogonu u Gornjoj Jelenskoj zapošljava 77 radnika, te u okviru svog poslovanja značajnu pažnju pridaje upravo potrebama i zadovoljstvu zaposlenika kroz kontinuirana ulaganja u njihovo obrazovanje i obuku.

 

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.